Geniş kitlelerin iletişim ve haber kaynağı bugün dijitale taşınmış vaziyette. Bunda da mobil cihazlar artık öncülüğü almış vaziyette. İletişim mecraları gelenekselden dijitale kayınca reklam mecrası da aynı şekilde dijitale kaydı.

Şirketler ve markalar, gazete, dergi, radyo, tv gibi geleneksel mecralardan hızla dijitale doğru kaçıyorlar. Bunun birkaç güçlü nedeni var.

Birincisi, ekonominin temel kuralı işliyor; müşteri neredeyse şirketler de oraya gidiyor. Müşteri mobil cihazlarıyla online platfomlarda.

İkincisi, markalar dijital ile müşterilerine doğrudan ulaşabiliyorlar ve bu ulaşabilirliklerini ölçümleyebiliyorlar.

Üçüncüsü ve belki de geleneksel mecraları terminal döneme sokan en başat neden, markalar reklam ve pazarlama çalışmalarını dijital ile daha düşük maliyetlerle yapabiliyorlar.

Google ve Facebook’un başını çektiği reklam sektöründeki dijitalleşme süreci öyle görünüyor ki “Programatik Reklam” ile önümüzdeki birkaç yılda yeni bir merhaleye geçecek.

Dijital outdoor uygulamaları, akıllı tv uygulamaları, yapay zeka ve nesnelerin interneti ile otomobiller, akıllı ev cihazları ve giyilebilir kıyafetlerle reklamcılık kişiselleşerek yeni bir evreye geçmiş olacak.

Elbette bu süreci reklamcılık açısından yönetebileceğimiz en önemli araç “programatik” olacak.

Doğal olarak bu aşamada artık geleneksel hiçbir mecradan söz etmiyor olacağız.

Bu ne kadar süre alacak?

Bunun için net tarih vermek mümkün olmasa da kanımca 2020 ile 2025 arasında epey bir mesafe alınacak.

Programatik Neden Yükselecek?

Eğer “programatik reklamı” bugüne kadar duymadıysanız bundan sonra sıklıkla duyacağınıza emin olabilirsiniz. En kısa tanımıyla programatik reklamcılık, teknolojiyi kullanarak otomatik veri-dağıtımı prosedürüyle envanter alım satımı yapılabilen sürecin adıdır.

Markanızı ve işlerinizi yeni bir aşamaya taşırken programatik sizin için mükemmel bir çözüm olabilir. Peki, programatik ile neleri başarabilirsiniz?

Mükemmel Hedefleme Aracı

Müşterilerinizin nerede olduğunu ve onları oldukları yerde bulmak markanız için harika olmaz mıydı?

Bugüne kadar geleneksel mecralarda ya da dijitalde belirli reklamcılık çalışması yaptınız ama bu biraz rastlantısal bir çalışma oldu. Oysa, doğrudan potansiyel müşterilerinizin olduğu bir kitleyi hedeflemek markanız için heyecan veri olmaz mı?

Eğer bir eğitim kurumuysanız reklamlarınızın okulunuz ya da kurslarınızla ilgilenen potansiyel bir kitleye gösterilmesini sağlamak istediğiniz geri dönüşümleri almasını sağlayabilir.

Markanızla, ürün ve hizmetlerinizle ilgilenen hedef kitlenizi tanımanız, verilerini kontrol etmeniz ve pazarlama ve satış sürecinize göre onları yönetmeniz harika bir fırsat olmaz mı?

Mobil Reklamcılık İçin Etkin Bir Çözüm

Akıllı telefonlarla satın alma işlemine büyük önem veren tüketicilerin sayısının artmaya devam ettiğini biliyor muydunuz? Dizüstü bilgisayarlar, masaüstü bilgisayarlar ve tabletler etkisini kaybetmese de, mobil cihazları hedefleyen reklamcılık yaygınlaşıyor. Reklamlarınızın akıllı telefon ekranlarında kolayca görüntüleneceğinden ve ürünlerinizi satın alma ihtimali olan tüketicileri etkileyen unsurları içerdiğinden emin olmalısınız. Programatik reklam setlerinizle bunu kolayca yapabilirsiniz. Programatik, hedef kitlenize ulaşmaya en uygun mobil siteleri belirlemenize yardımcı olur. Süreçlerin çoğunun otomatik olması ve sürekli manuel müdahale gerektirmemesi, onu markanız için daha iyi bir seçenek haline getirir.

Maliyetini Düşür, Kontrolü Artır

Başarılı bir reklam kampanyası için iyi bir reklam tasarımı, doğru bir tüketici demografisi (hedef kitle) ve doğru bir reklam yerleşimi büyük önem taşır. Programatik reklamcılık, reklamlarınızın stratejik olarak doğru yerleştirildiğinden emin olmanızı sağlar. Eğer doğru yerleşimle reklamınızı doğru hedef kitleye gösteriyorsanız reklamınıza tıklaması ve potansiyel müşterinizin sipariş verme ihtimali artar.

Programatik ile reklamlarınızı ayrıntılı ayarlayabilme imkanı ile maliyet ve konum parametrelerini ayarlamak için sürekli bir bilgi akışına hakim olursunuz.

Bu, reklamlarınızı sonuç vermeyen siteleri hızlı bir şekilde değiştirmenize ve onları kitlenizin bulunma ihtimali olan sitelere yönlendirmenize olanak tanır. Reklam yerleşimi için gerçek zamanlı bilgi ve otomatik değişiklikler size zaman ve para kazandırarak maliyetlerinizi düşürür.

Tüm bu gerekçelerle işletmeler ve markalar 2018’de programatik reklamlara tanışacaklar; tanışmış olanlar ise programatik reklama daha fazla yönelecek.

Programramatik Reklam ile ilgili ayrıntılı bilgi almak için: www.programatikreklam.com

CEVAP VER

Yorumunuzu giriniz!
Bu bölüme adınızı giriniz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.